Πακέτα Φιλαναγνωσίας

Λογοτεχνικό πακέτο για εκείνον και εκείνη!!

Λογοτεχνικό πακέτο για εκείνον και εκείνη!!

19.90€
προσθήκη στο καλάθι
-"Είμαστε ένοχοι" για κάποιο διάστημα στη ζωή μας;
- "Ίσως μια μέρα" μπορεί να θεωρηθούμε...

Δύο μυθιστορήματα για να μας κρατήσουν συντροφιά και να μας ταξιδέψουν πνευματικά!
  • Εμείς οι ένοχοι
Συγγραφέας: Κίμων Τσατσάκης

Η ιστορία της Ισμήνης και του Γιάννη ξεκινά ήδη από τον γάμο των γονιών τους. Εκείνοι άλλα ονειρεύονταν και σχεδίαζαν και αλλιώς εξελίχτηκε η κοινή ζωή τους, ο "έγγαμος βίος". Ένας αυταρχικός πατέρας και μια υποταγμένη μητέρα, εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι στον μικρόκοσμό τους, στις ατομικότητές τους, δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν ως γονείς και να δημιουργήσουν μια αληθινή οικογένεια. Έτσι, επηρέασαν  ανεπανόρθωτα τις ευαίσθητες ψυχές των δυο παιδιών τους. Η Ισμήνη, πιο δυνατή, είναι αυτή που αγωνίζεται ασταμάτητα και δεν τα εγκαταλείπει στις δυσκολίες της ζωής, ακόμα και όταν αυτές υπερβαίνουν τις αντοχές της. Ο Γιάννης, ο κεντρικός ήρωας, βιώνει με διαφορετικό τρόπο από την παιδική του ηλικία τη σκληρότητα στην αθώα του ψυχή. Ζει στο περιθώριο, τραυματισμένος σωματικά και ψυχικά. Εγκαταλείπει τα όνειρα του και τις φιλοδοξίες του και αυτοτιμωρείται ζώντας στον κόσμο των ναρκωτικών και της παρανομίας, επειδή πιστεύει ότι έτσι θα απαλλαγεί από το παρελθόν του. Μοναδικό του στήριγμα η Ισμήνη, με τη γνήσια αδελφική αγάπη, αλλά και την αγάπη προς τον πονεμένο συνάνθρωπο. Η ανεκτίμητη βοήθειά της θα οδηγήσει τον Γιάννη σε άλλα μονοπάτια, της ελπίδας, του έρωτα, της δημιουργίας, της δίψας για ζωή, της αυτοβελτίωσης και του φωτός. Η αγάπη θα μετουσιώσει τον πόνο αποδεικνύοντας ότι οι κατάρες μπορούν να γίνουν ευλογίες.

Σχήμα: 148x210 mm
Σελίδες: 416
 
  • Ίσως μια μέρα
Συγγραφέας: Ευαγγελία Κακουλάκη - Bedu

Το ίσως μια μέρα είναι η απλή και οικεία ιστορία της ηρωίδας, της Εύας, η οποία βιώνει από τη νεαρή ήδη ηλικία την καταπίεση, μέχρι τα όρια της ψυχικής κακοποίησης.

Τα όνειρά της και οι μικρές της αποδράσεις είναι αυτά που της δίνουν κουράγιο και την βοηθούν να ζει και να ελπίζει, μέσα από μια δυσβάσταχτη καθημερινότητα την οποία είναι αναγκασμένη από τις συνθήκες να υπομένει.

Όνειρα άλλες φορές μικρά και εύκολα πραγματοποιήσιμα σε μια άλλη πραγματικότητα και άλλες φορές άπιαστα, ανέφικτα. Μέχρι που τα απρόοπτα και οι εκπλήξεις της ζωής την οδηγούν σ’ ένα δύσκολο αλλά καθοριστικό για τη ζωή της σταυροδρόμι.

Δύο είναι οι κατευθύνσεις -εκ διαμέτρου αντίθετες- όμως η απόφαση είναι μία και μοναδική. Και πρέπει να την πάρει μόνη της. Πρέπει ν’ αποφασίσει. Θα προχωρήσει προς τα δικά της θέλω ή θα κατεβάσει τελικά το κεφάλι;
 
Σχήμα: 14,5 x 20,5 cm
Σελίδες: 400