Πακέτα Φιλαναγνωσίας

Παιδικό πακέτο τυπογραφίας

Παιδικό πακέτο τυπογραφίας

12.50€
προσθήκη στο καλάθι
Οι εκτυπώσεις Δετοράκης φέτος έχουν γενέθλια. Κλείνουν τα 50 χρόνια παρουσίας τους στον χώρο των Γραφικών Τεχνών, έχοντας καταθέσει παράλληλα στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού αξιόλογα εκδοτικά έργα. Τώρα μπορούν μικροί και μεγάλοι να περιηγηθούν στα μονοπάτια της Τυπογραφίας μέσα από τα μάτια ειδικών που χρόνια βρίσκονται στον χώρο του τυπογραφείου.
 
Η νεράιδα Τυπογραφία, τα χρωμοξωτικά και οι μαγικές σελίδες

Κάλλια Δεττοράκη
Εικονογράφηση: Άννα Χιλετζάκη

Ένα διαδραστικό παραμύθι... Ζωγραφίζω τη νεράιδα Τυπογραφία και την παρακολουθώ να ζωντανεύει και να μιλάει με τη δική μου φωνή μέσα από τη χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας! Το κινητό ή το τάμπλετ μου γίνεται ένα παράθυρο στο σύμπαν του βιβλίου!

Η νεράιδα Τυπογραφία ζει μέσα σου! Μπορεί να μην το γνώριζες μέχρι σήμερα, μα αυτή είναι η αλήθεια. Δίνει χρώμα στις σκέψεις σου, στις λέξεις που ξεστομίζεις, στα συναισθήματά σου, στις πράξεις σου. Είναι το χρώμα που εσύ επιλέγεις την κάθε στιγμή της ζωής σου! Σε βοηθά παρέα με τα χρωμοξωτικά να τραβήξεις τη δική σου μοναδική πορεία μέσα στη ζωή και να στείλεις στο σύμπαν το δικό σου μοναδικό μήνυμα! Κι αν ο δαίμονας της τυπογραφίας έρθει και στα διαλύσει όλα, μην πτοείσαι, το μαγικό της ραβδί θα τον εξαφανίσει. Τότε θα ξεκινήσεις με μεγαλύτερη επιμονή την επόμενη προσπάθειά σου, μαθαίνοντας μέσα από τα λάθη σου! Και θα ‘ρθει μια μέρα λαμπερή που θα δώσεις το δικό σου «τυπωθήτω» στο δικό σου βιβλίο της ζωής!

Ένα παραμύθι βασισμένο στη μαγευτική τέχνη της τυπογραφίας με βαθύ αλληγορικό νόημα…

Το συλλεκτικό παραμύθι κυκλοφορεί χωρίς ράχη. Η παράλειψη της ράχης είναι εσκεμμένη προκειμένου να έρθει ο αναγνώστης σε πρώτη επαφή με το σώμα του βιβλίου στην πρωταρχική του μορφή.
 
Ηλικία από 7 έως 107
 
Πληροφορίες για την επαυξημένη πραγματικότητα:

Η επαυξημένη πραγματικότητα δίνει ώθηση σε νέας μορφής παραμύθια. Στο περιεχόμενο του βιβλίου έχει δημιουργηθεί ειδικός “marker” με την εικόνα της νεράιδας, όπου αναγνωρίζεται από την εφαρμογή και με τη χρήση ηλεκτρονικής συσκευής (smartphone, tablet κλπ) μετατρέπεται σε μια τρισδιάστατη Νεράιδα που απαγγέλει απόσπασμα από το παραμύθι. Μάλιστα υπάρχει ασπρόμαυρη η φιγούρα της για να μπορεί το παιδί να τη ζωγραφίσει, ώστε να μπορεί αφού χρησιμοποιήσει τα χρώματα που το εκφράζουν να κατεβάσει στη συσκευή του τη δική του μοναδική νεράιδα σε 3d μορφή. Ακόμα, ο χρήστης μπορεί πατώντας ένα κουμπί “rec” να διαβάζει ο ίδιος το παραμύθι και να ηχογραφεί τη δική του φωνή, η οποία θα ακούγεται από την νεράιδα. Έτσι για πρώτη φορά τα παιδιά, αλλά και όσοι αισθάνονται παιδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το άκουσμα της δικής τους φωνής!

Ηχογράφηση: Δημήτρης Βασμαρής
Εφαρμογή AR: Γιάννης Καστρινάκης
 
Σχήμα : 22,5X22,5 (μαλακό εξώφυλλο)
Σελίδες : 48


Ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου

Κείμενο & Εικονογράφηση: Μαρία Τ. Πετράκη

Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε από ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο των εκτυπώσεων. Η αγάπη, αλλά και το μεράκι για τη δουλειά τους, έγινε ανάγκη να μοιραστούν τα μυστικά τους.
 
Γραμμένο με απλό, κατανοητό και, κάποιες φορές, χιουμοριστικό τρόπο περιγράφει όλα τα στάδια προετοιμασίας και εκτύπωσης ενός βιβλίου, έως ότου αυτό φτάσει στα χέρια του αναγνώστη. Του μικρού και του μεγάλου.
 
Αφιερωµένο σε όλα τα παιδιά και σε όσους αισθάνονται παιδιά και αγαπούν να γράφουν, να εικονογραφούν και να διαβάζουν παραμύθια, µόνοι τους ή µε καλή παρέα.

Σχήμα : 15x15 cm (μαλακό εξώφυλλο)
Σελίδες : 25