Βιβλιοπαρουσιάσεις

02 Οκτωβριου 2018

"Ξεχωριστές" εκπαιδευτικές εκδρομές

Στο φετινό μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσονται τρεις ξεχωριστές εκπαιδευτικές εκδρομές, ώστε εσείς να επιλέξετε εκείνη που πιστεύετε ότι θα ανταποκρίνεται περισσότερο στους μαθητές σας. Οι εκδρομές διαμορφώνονται ως εξής:
  • «Ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου», διαρκεί συνολικά 90 λεπτά. Αρχικά, τα παιδιά παρακολουθούν ένα θεωρητικό ταξίδι για την τέχνη της τυπογραφίας και τον τρόπο δημιουργίας ενός βιβλίου κι έπειτα ακολουθεί ξενάγηση σε όλα τα στάδια παραγωγής και εκτύπωσής του. Έπειτα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν τις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες, εμπνευσμένα από όσα είδαν. Στο τέλος τα παιδιά παραλαμβάνουν το βιβλίο της Μαρίας Τ. Πετράκη, «Το ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου».
  •  «Μουσικοθεατρική Παράσταση η κυρία Σιντορέ και η Γραμματική σαν Παραμύθι», διαρκεί συνολικά 90 λεπτά. Αρχικά, γίνεται ξενάγηση στο τυπογραφείο, εκεί όπου εκτυπώθηκε και το βιβλίο «Η κυρία Σιντορέ και η Γραμματική σαν Παραμύθι». Μετά την ξενάγηση τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση, η οποία πραγματοποιείται από τρεις ηθοποιούς. Στόχος είναι μέσα από το τραγούδι και τον χορό τα παιδιά να μάθουν κανόνες γραμματικής.
  • «Ταξίδι στην Κρήτη» ή «Ταξίδι στην Αθήνα», επιλογή βιβλίου βιβλιοπαρουσίασης, διαρκεί συνολικά 90 λεπτά. Η επιλογή του βιβλίου στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση, γίνεται με βάση την προτίμηση των εκπαιδευτικών και μαθητών. Στο παιδικό βιβλίο «Ταξίδι στην Κρήτη», οι δύο ήρωες, ο Μίνωας και η Άρια, μας ταξιδεύουν στα πιο σημαντικά αξιοθέατα και σημεία του νησιού μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα περιήγηση, ενώ στο «Ταξίδι στην Αθήνα», οι δύο μικροί ήρωες αποφασίζουν να συνεχίσουν τα ταξίδια τους και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ταξιδεύοντας τώρα στην Πρωτεύουσα παρέα με τη Βάγια, μία σοφή κουκουβάγια. Στο τέλος τα παιδιά παραλαμβάνουν το βιβλίο της βιβλιοπαρουσίασης.
  • «Ζωντάνεψε τη νεράιδα Τυπογραφία με τα δικά σου χρώματα», διαρκεί συνολικά 90 λεπτά. Αρχικά, ανακαλύπτουν τα στάδια εκτύπωσης του παραμυθιού «η νεράιδα Τυπογραφία, τα χρωμοξωτικά και οι μαγικές σελίδες» κι έπειτα ακολουθεί ξενάγηση σε όλα τα στάδια παραγωγής και εκτύπωσης ενός βιβλίου. Μετά την ξενάγηση στο τυπογραφείο σειρά έχει η διαδραστική παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου όπου βασίζεται το πρόγραμμα. Αφού θα ζωγραφίσουν τη νεράιδα Τυπογραφία, θα την παρακολουθήσουν να ζωντανεύει και να μιλά με τη δική τους φωνή μέσα από τη χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας!