Οι συγγραφείς μας

Σοφία Νικολιδάκη

Η Σοφία Νικολιδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και το τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος του ΙΚΥ πάνω στην Παιδαγωγική και Διδακτική Μεθοδολογία του νηπιαγωγείου και στη Φιλοσοφία της νεωτερικότητας. Σπούδασε με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα πάνω στη Φιλοσοφία της εκπαίδευσης (φιλοσοφία με παιδιά).

Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός σε σχολεία του νομού Ρεθύμνης, ως αποσπασμένη για τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών στο Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Κρήτης και ως
επισκέπτρια καθηγήτρια στο τμήμα Φιλοσοφίας και Θεολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ουαλίας.
Έχει συμμετάσχει εθελοντικά με ομάδες φιλοσοφίας για παιδιά σε Κρήτη και Ουαλία, έχει διδάξει σε αγγλόφωνα σχολεία της Ουαλίας «Φιλοσοφία για παιδιά», καθώς και στο ελληνόφωνο σχολείο του Cardiff.

Αυτό το διάστημα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας του Ηρακλείου, οργανώνει σεμινάρια φιλοσοφίας με παιδιά, γράφει και εικονογραφεί ιστορίες, κάποιες από τις οποίες έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς. 

Έγραψε και εικονογράφησε τα «Γράμματα στον Άγιο Βασίλη».

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο sofia.nikolidaki@gmail.com
Σοφία Νικολιδάκη