Συγγράμματα

Μέγας Ει Κύριε

Μέγας Ει Κύριε

6.00€
προσθήκη στο καλάθι
Αθηνά Ν. Κυριακάκη - Σφακάκη

Θεολογικό Βιβλίο


Μετά την πολυετή εμπειρία της ως ξεναγός στη Μονή Τοπλού, η κυρία Αθηνά Σφακάκη, μοιράζεται μαζί μας, χωρίς περιορισμούς, τις βαθιές γνώσεις της σχετικά με την πολυσυζητημένη εικόνα «Μέγας εί, Κύριε» του Ιωάννη Κορνάρου.

Η εικόνα αναλύεται λεπτομερώς μέσα σε τέσσερεις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα γίνεται μια γενική περιγραφή της εικόνας, καθώς επίσης αναλύεται και η ευχή του Μεγάλου Αγιασμού ανά στίχο, η οποία, για όσους δεν γνωρίζουν, βρίσκεται ενσωματωμένη μέσα στην ίδια την εικόνα. Η ανάλυση γίνεται με παράλληλη φωτογραφική παρουσίαση των επιμέρους εικόνων του πίνακα διευκολύνοντας τον αναγνώστη και δίνοντάς του μια πρωτόγνωρη εμπειρία γεμάτη ζωντάνια. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί θεολογική ανάλυση της εικόνας, η βιογραφία του Ιωάννη Κορνάρου παρουσιάζεται στην τρίτη, ενώ στην τέταρτη παρουσιάζεται η Μονή Τοπλού όπου φιλοξενείται η εικόνα «Μέγας εί, Κύριε».
 
Η γνώση της κυρίας Σφακάκη και η αγάπη της για την Κρήτη δημιούργησαν με κάθε λεπτομέρεια και φροντίδα μια πραγματική ξενάγηση τυπωμένη σε βιβλίο, με σκοπό να ταξιδέψει ο αναγνώστης στο πλούσιο παρελθόν της Κρήτης.
 
Σχήμα : 170 mm X 240 mm
Σελίδες : 80
ISBN : 978 - 960-9353-15-1