Οι συγγραφείς μας

Δημήτρης Τριχάς

Γεννήθηκα στο Κάτω Χωριό της Ιεράπετρας, όπου και τέλειωσα τη στοιχειώδη Εκπαίδευση και μετέπειτα στην Ιεράπετρα το Κλασικό Γυμνάσιο αυτής. Από τις πρώτες Γυμνασιακές μου τάξεις, γράφτηκα στο Ωδείο της Ιεράπετρας στην τάξη του Βιολιού και για δύο χρόνια παρακολούθησα μαθήματα, όπως θεωρία μουσικής, Σολφέζ κ.λπ.
Σπούδασα στη συνέχεια Τοπογράφος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. τελειώνοντας το 1967. Ακολούθησε η στρατιωτική μου θητεία ως Έφεδρος Ανθ/γός Μηχανικού υπηρετώντας κυρίως σε μονάδες των Μ.Ο.Μ.Α.
Σχεδόν άμεσα άρχισε και η σταδιοδρομία μου ως Μηχανικός στα Δημόσια έργα της Κρήτης, αρχικά ως επιβλέπων και στη συνέχεια ως Προϊστάμενος Μελετών στη Δ.Τ.Υ.Ν. Ηρακλείου και ως Διευθυντής Συντήρησης Έργων του Β.Ο.Α. Κρήτης και μετέπειτα ως Δ/ντής στη Δ/νση Υδραυλικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης.
Όλα αυτά τα χρόνια, δεν εγκατέλειψα ποτέ τη μουσική μου παιδεία, με παράλληλη εκμάθηση και άλλων οργάνων, όπως ακορντεόν, μαντολίνου, αλλά κυρίως κιθάρας, που αποτελεί και τη μεγαλύτερή μου αγάπη.
Για αρκετά χρόνια, υπήρξα μέλος της Κλασικής Χορωδίας του Αγίου Δημητρίου του Ηρακλείου με πάμπολλες εκδηλώσεις στο νησί μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Τελευταία μου αγάπη, αποτέλεσμα ίσως της καλής φιλολογικής μου υποδομής, είναι η Ποίηση, όπου τώρα και μια δεκαετία με απασχόλησε με εκατοντάδες ποιήματα.
Είμαι παντρεμένος με την Αργυρώ Βογιατζάκη και έχω δύο γιους, τον Μανώλη, Μηχανικό και διδάκτορα Φυσικής-Ερευνητή, και τον Γιάννη, Πολιτικό Μηχανικό.
Δ. Τ.
dimtri43@yahoo.gr
Δημήτρης Τριχάς