Πολιτική διακίνησης

 
 
BOOK ON DEMAND
ή
OFFSET ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ – ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ- ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΑ -ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΕΧΝΗΣ- ΠΟΙΗΣΗ
 
Περιμένουμε τώρα το κείμενο και τις εικόνες σας!
 
Προκειμένου να μελετήσουμε και εν συνεχεία να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έκδοση του βιβλίου σας, σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα παρακάτω αρχεία μέσω e-mail στο sales-itanos@outlook.com με κοινοποίηση στο info@detorakis.gr  ή  σε USB στη διεύθυνση: Εκδόσεις Ίτανος / Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου Κρήτης/ Οδός θ΄/ ΤΚ 71601/Τηλ. 2810380931 εσωτερικό 127 / Εκδοτικό Τμήμα: Μαρία Πετράκη  προκειμένου να το μελετήσουμε και να σας κάνουμε τη συμφερότερη για σας προσφορά. Αν η μορφή στην οποία το έχετε είναι σε χειρόγραφο, παρακαλούμε πολύ όπως σταλεί φωτοτυπημένο μέσα σε φάκελο στην παραπάνω διεύθυνση.

Κατά την αποστολή του υλικού όταν η φιλολογική θα γίνει από εμάς πρέπει:
 • Το κείμενό σας να είναι ολοκληρωμένο οποιαδήποτε αλλαγή αυτού, πρόσθεση ή αφαίρεση σημείων του, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας θα ενέχει πρόσθετο κόστος. Έπειτα από την ολοκλήρωση της φιλολογικής και γραφιστικής επιμέλειας ο συγγραφέας υπογράφει το τελικό «τυπωθήτω», οπότε και φέρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για οτιδήποτε -παράλειψη ή λάθος. Εκτυπώνονται για έλεγχο του κειμένου έως 2 δοκίμια.
 • Να συμπεριλαμβάνονται οι εικόνες που επιθυμείτε να προσθέσετε στο βιβλίο, στο εσωτερικό κείμενο ή στο εξώφυλλο, σε ανάλυση 300 dpi και μορφή JPEG ή TIFF. Προσοχή, θα πρέπει να έχετε τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα για την εν λόγω χρήση των εικόνων.
 • Να υπάρχει έτοιμο το κείμενο για το οπισθόφυλλο (περίληψη του βιβλίου σε λιγότερο από 150 λέξεις).
 • Να έχει γραφτεί το βιογραφικό του συγγραφέα (σε λιγότερο από 75 λέξεις).
Κατά την αποστολή του υλικού όταν η φιλολογική έχει γίνει από εσάς πρέπει:
 • Το κείμενό σας να είναι ολοκληρωμένο με όλες τις διορθώσεις στο περιεχόμενο αλλά και στη μορφολογία του (συντακτικά, ορθογραφικά) οποιαδήποτε αλλαγή αυτού κατά τη διάρκεια της συνεργασίας θα ενέχει πρόσθετο κόστος. Ο φιλόλογος που έχει αναλάβει τη φιλολογική θα το ελέγξει έπειτα από το στήσιμο του γραφίστα για τυπογραφικά λάθη πριν υπογραφτεί το «τυπωθήτω». Έπειτα από την υπογραφή του «τυπωθήτω» την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου ο συγγραφέας για οτιδήποτε -παράλειψη ή λάθος. Εκτυπώνονται για έλεγχο του κειμένου έως 2 δοκίμια.
 • Να συμπεριλαμβάνονται οι εικόνες που επιθυμείτε να προσθέσετε στο βιβλίο, στο εσωτερικό κείμενο ή στο εξώφυλλο, σε ανάλυση 300 dpi και μορφή JPEG ή TIFF. Προσοχή, θα πρέπει να έχετε τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα για την εν λόγω χρήση των εικόνων.
 • Να υπάρχει έτοιμο το κείμενο για το οπισθόφυλλο (περίληψη του βιβλίου σε λιγότερο από 150 λέξεις).
 • Να έχει γραφτεί το βιογραφικό του συγγραφέα (σε λιγότερο από 75 λέξεις).
 
Επίσης, παρακαλούμε να διατηρείτε στην κατοχή σας το πρωτότυπο ή κάποιο αντίγραφο των στοιχείων που μας υποβάλετε. Οι εκδόσεις Ίτανος δεν θα θεωρούνται υπεύθυνες για οποιαδήποτε απώλεια των υποβληθέντων αρχείων.
 
ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ από τις Εκδόσεις Ίτανος
 
Στην περίπτωση της αυτοέκδοσης τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν εξ ολοκλήρου στον συγγραφέα και φυσικά η έκδοση μπορεί να ξεκινήσει άμεσα!
Θα πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις.
 1. Έτοιμο αρχείο από πελάτη με αναφορά φιλολόγου στους συντελεστές ή επιμέλεια από τον εκδοτικό μας οίκο όλων των σταδίων προ εκτύπωσης.
 2. Καθορισμός της τιμής λιανικής σε συνεννόηση με τον συγγραφέα.
 3. Να έχουν εξοφληθεί όλα τα προ-εκτυπωτικά και εκτυπωτικά κόστη.
 4. Να προβαίνει ο συγγραφέας σε επανέκδοση εφόσον τα αντίτυπα εξαντληθούν (stock ασφαλείας ορίζονται τα 30 αντίτυπα). Αν αρνηθεί επανέκδοση τότε σταματά η διακίνηση από τον οίκο μας.
 5. Να υπογράφει ο συγγραφέας ότι το υλικό που παραδίδει είναι αποκλειστικά δικών του πνευματικών δικαιωμάτων ή ότι έχει πάρει άδεια για χρήση των δεδομένων που μας παραδίδει. Ο οίκος δεν φέρει καμία ευθύνη για το υλικό που παραλαμβάνει.
 6. Να υπάρχει υπογεγραμμένο «τυπωθήτω» από τον συγγραφέα.
 
Βασική προϋπόθεση για να υπάρχει η διακίνηση από εμάς είναι να έχει γίνει η φιλολογική επιμέλεια από συνεργάτες μας ή διαφορετικά το περιεχόμενο του εκάστοτε πονήματος να εναπόκειται στη φυσιογνωμία των Εκδόσεών μας.

Για διακίνηση από τις Εκδόσεις Ίτανος: Θα κρατούνται παρακαταθήκη αμέσως μετά την πρώτη παραγωγή του έργου από 5 έως 30 αντίτυπα, ανάλογα της ποσότητας της εκτύπωσης, στην τιμή λιανικής -60% (επί της καθαρής αξίας). Σε αυτή την περίπτωση το λογότυπο του εκδοτικού μας οίκου και το site μας θα αναφέρονται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου σας. Με την έκδοση του βιβλίου θα αναρτάται και Δελτίο Τύπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα αποστέλεται άμεσα σε ΜΜΕ, σε όλα τα βιβλιοπωλεία με τα οποία ο εκδοτικός συνεργάζεται ανά την Ελλάδα καθώς και στον ίδιο τον συγγραφέα για δική του χρήση. Τέλος, θα αναρτάται το βιογραφικό του συγγραφέα στο site μας.


Για τη διακίνηση του εκάστοτε έργου στο ηλεκτρονικό κατάστημα itanosbooks, σε βιβλιοπωλεία και αλυσίδες (π.χ. ianos, hondos, public κλπ), όπως προαναφέρθηκε, θα αποστέλεται δελτίο τύπου στην πλατφόρμα των βιβλιοπωλείων που διαθέτουμε σε όλη την Ελλάδα και οι παραγγελίες αυτές θα γίνονται, αφού θα λάβουμε πρώτα αντίστοιχες παραγγελίες και θα πρέπει ο συγγραφέας να μας φέρει την ποσότητα που θα του ζητήσουμε στην τιμή λιανικής -60% επί της καθαρής αξίας με παρακαταθήκη, εφόσον μας έχει εξαντληθεί η ποσότητα που έχουμε κρατήσει κατά την εκτύπωση.
Εκκαθαρίσεις  θα γίνονται μετά το πέρας του πρώτου εξάμηνου (από 1/1 - 31/7) και μετά το πέρας του δευτέρου εξαμήνου (από 1/8 -31/12). Ο συγγραφέας θα ενημερώνεται από το λογιστήριο του οίκου και το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ο οίκος θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του συγγραφέα. Email Λογιστηρίου: itanosacc@detorakis.gr
Παράλληλα πέρα από τα βιβλιοπωλεία ενημέρωση θα στέλνεται και στην πλατφόρμα των σχολείων, επιχειρήσεων, συλλόγων ή ιδιωτών ανάλογα με το αντικείμενο που πραγματεύεται η έκδοση.

Για στήριξη των πωλήσεων του συγγραφέα με δικές μας αποδείξεις σε περίπτωση παρουσίασης του έργου: Το ποσοστό που θα παρακρατούμε σε αυτή την περίπτωση θα είναι -30% στην τιμή λιανικής (με παρακαταθήκη) και € 50 αμοιβή ατόμου για τις πωλήσεις εντός Ηρακλείου και € 100 εντός Κρήτης, έξοδα τα οποία θα επιβαρύνουν τον συγγραφέα.
Η αμοιβή του ατόμου θα καταβάλετε από τον συγγραφέα πριν την παρουσίαση  και η εκκαθάριση των πωληθέντων  βιβλίων θα γίνεται την επόμενη εργάσιμη από το λογιστήριό μας με κατάθεση στον τραπεζικό του λογαριασμό.  Η αδιάθετη ποσότητα θα παραλαμβάνεται από τις εγκαταστάσεις μας από τον ίδιο τον συγγραφέα.
Επιπλέον προωθητικό υλικό (σελιδοδείκτες – κάρτες - αφίσες banner….) επιβαρύνουν τον συγγραφέα.

Επειδή τα δίκτυα διανομής είναι συνήθως κορεσμένα λόγω του αυξανόμενου αριθμού νέων κυκλοφοριών, είναι χρήσιμο να προβάλει και ο ίδιος ο συγγραφέας το έργο του σε βιβλιοπωλεία ή συλλόγους  που διαθέτει πρόσβαση.  
Καλοτάξιδο το έργο σας!