Συχνές ερωτήσεις

1) Είναι η έκδοση ενός βιβλίου απλή διαδικασία;

Η διαδικασία έκδοσης είναι όσο απλή θελήσει ο συγγραφέας να γίνει. Επί της ουσίας, έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει για τα πάντα ο ίδιος, έχοντας πάντα δίπλα του επαγγελματίες του χώρου της έκδοσης από όλες τις ειδικότητες, με μεγάλη εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το θέμα είναι πόσο θέλει να εμπλακεί ο ίδιος στην όλη διαδικασία. Αν δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη στην αισθητική και τον επαγγελματισμό της δημιουργικής ομάδας των Εκδόσεων Ίτανος, τότε η όλη διαδικασία έκδοσης θα είναι απλή για τον ίδιο. Αν θέλει από την άλλη να εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό, από την πλευρά μας θα χαρούμε ιδιαίτερα, αν και η διαδικασία θα γίνει πιο περίπλοκη για τον ίδιο.
 
2) Πρέπει να έρθω στην έδρα σας για την έκδοση του βιβλίου μου;

Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Η δημιουργική εκδοτική μας ομάδα έχει απλοποιήσει τόσο πολύ την επικοινωνία με τους συγγραφείς της οικογένειας μας. Αποτέλεσμα; Με την ανταλλαγή emails και επικοινωνία μέσω τηλεφώνου (ακόμα και αυτό δεν είναι απαραίτητο), η εκδοτική διαδικασία προχωράει με αρτιότητα και επαγγελματισμό. Θέλετε και απόδειξη; Η δημιουργική ομάδα μας έχει συνεργαστεί με συγγραφείς από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, καθώς και από πλήθος ξένων πόλεων (Παρίσι, Ρώμη, κ.ά.), οδηγώντας τα έργα τους σε μία άκρως επαγγελματική και αισθητικά εξαιρετική έκδοση.
 
3) Κάθε πότε θα ενημερώνομαι για τις πωλήσεις του έργου μου;

Εξαρτάται από τον τρόπο που θα γίνουν οι πωλήσεις του έργου σας. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των βιβλιοπαρουσιάσεων η ενημέρωση γίνεται άμεσα, με το πέρας της βιβλιοπαρουσίασης. Στην περίπτωση της συμμετοχής σε φεστιβάλ ή εκθέσεις βιβλίων, η ενημέρωση γίνεται επίσης άμεσα λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εκάστοτε event. Στην περίπτωση τώρα των πωλήσεων μέσω καναλιών διανομής (βιβλιοπωλείων, online bookstores κ.λπ.), η ενημέρωση σας γίνεται κάθε 6 ή 12 μήνες ανάλογα με τη συχνότητα ενημέρωσης των εκδόσεων μας από το εκάστοτε βιβλιοπωλείο ή διανομέα. Από την πλευρά μας, πιέζουμε σε εβδομαδιαία βάση, ώστε η ενημέρωση να γίνεται το συντομότερο δυνατόν, όμως ο κανόνας της αγοράς του βιβλίου είναι οι  6 έως 12 μήνες.
 
4) Κάθε πότε θα πληρώνομαι για τις πωλήσεις των έργων μου;

Για ακόμα μία φορά, εξαρτάται από τον τρόπο που θα γίνουν οι πωλήσεις του βιβλίου σας. Στην περίπτωση των βιβλιοπαρουσιάσεων ή των εκδοτικών events, η πληρωμή γίνεται άμεσα (λίγη ώρα έως λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων). Στην περίπτωση της διανομής του έργου σας μέσω βιβλιοπωλείων, η πληρωμή γίνεται λίγες ημέρες ή έως ένα μήνα μετά την ενημέρωση μας από τους διανομείς και τα σημεία πώλησης (δηλαδή κάθε 6 έως 12 μήνες).
 
5) Τι γίνεται με τα δικαιώματα για επανεκδόσεις, μετάφραση, προσαρμογή για ταινία ή τηλεοπτική σειρά;

Στην περίπτωση της αυτοέκδοσης, ο συγγραφέας διατηρεί όλα τα δικαιώματα για την μετέπειτα εμπορική χρήση του έργου του, όπως επανέκδοση του, μετάφραση, προσαρμογή για ταινία ή τηλεοπτική σειρά και πλήθος άλλων.
 
6) Είναι εφικτή η απόσβεση της αρχικής μου επένδυσης;

Είναι 100% εφικτή, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των συγγραφέων μας που άκουσαν τις συμβουλές μας έχουν κάνει απόσβεση μέσα σε 1 έως 3 μήνες. Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν βγάλει και κέρδος από τα έργα τους, από την πρώτη κιόλας επανέκδοση.
Τι συμβουλές λοιπόν σας δίνουμε; Να στηριχθεί το έργο σας με όσο το δυνατόν περισσότερες βιβλιοπαρουσιάσεις, πριν αρχίσει να διανέμεται σε βιβλιοπωλεία. Ο λόγος απλός: να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες απευθείας πωλήσεις, δίχως μεσάζοντες, ώστε να διατηρήσετε το μεγαλύτερο δυνατόν κέρδος για εσάς. Από την πλευρά μας, είμαστε πάντα δίπλα σας, όσες βιβλιοπαρουσιάσεις και αν θελήσετε να κάνετε, προσφέροντας σας λογιστική κάλυψη, σχεδίαση αφισών και προσκλήσεων, ενημέρωση Μ.Μ.Ε. μέσω newsletters κ.ά.