Οι συγγραφείς μας

Έλενα Κατσαντώνη

Η Έλενα Κατσαντώνη γεννήθηκε στον Πειραιά στις 26 Ιουλίου 1975 και μεγάλωσε στο Μαρούσι Αττικής. Οι σπουδές της σχετίζονται με την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.

Το 2000 μετακόμισε μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ίδρυσε Κέντρο Ξένων Γλωσσών, το οποίο λειτούργησε επιτυχώς για δεκατρία χρόνια.

Παντρεμένη και μητέρα τριών κοριτσιών, χάρη στην αγάπη της για τα παιδιά και το ενδιαφέρον της για τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους, ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων, οργανώνει συγγραφικά–παιδικά εργαστήρια σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ίτανος, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Πιστή φίλη του παραμυθιού, κυκλοφορεί τα πρώτα της παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, «Ένας Άγγελος τα Χριθτούγεννα»  (2012) και «Ο πετεινός λάλησε, το κοτέτσι ξύπνησε» (2013) και αργότερα «Τι φοβάσαι» (2014) και «Μπούλινγκ» (Μάρτιος 2015), τα οποία και εικονογράφησε. Επίσης, επιμελήθηκε την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου της Αγγελικής Δουλγεράκη με τίτλο Με λένε «Πάρη Αδέσποτο. Να γίνουμε οικογένεια;».
Το τελευταίο της παιδικό βιβλίο είναι το «Ταξίδι στην Αθήνα» με τις Εκδόσεις Ίτανος (Ιούνιος 2016).

Τον Μάιο του 2015 επανεκδίδει (για δεύτερη φορά) το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ευτυχώς Επτωχεύσαμεν», ενώ το καλοκαίρι του 2016 κυκλοφόρησε το νεανικό μυθιστόρημα
«Ο ιός της αλήθειας».
 
Έλενα Κατσαντώνη