Παλαιότερα

Η κυρία ΣΙΝΤΟΡΕ και η Μουσική Ορθογραφία
20 Απριλιου 2015

Η κυρία ΣΙΝΤΟΡΕ και η Μουσική Ορθογραφία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο τρίτος κύκλος του παιδικού εργαστηρίου "Η Κυρία Σιντορέ και Η Μουσική Ορθογραφία" από τις εκδόσεις Ίτανος. Το παιδικό εργαστήρι, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Μαρίας Καριωτάκη, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των εκδόσεων Ίτανος και Εκτυπώσεων Δετοράκης στη Βι.Πε. Ηρακλείου σε τρεις διαφορετικούς κύκλους:

•    1ο εργαστήρι από 31-01-2015 έως 03-04-2015 με παράσταση στον Κρητικό Φούρνο επί της Κνωσού
•    2ο εργαστήρι από 28-04-2015 έως 19-06-2015 με παράσταση στο πάρκο Κνωσού (δίπλα στις αρχαιότητες)
•    3ο εργαστήρι από 03-10-2015 έως 28-11-2015 με παράσταση στο Εκπαιδευτήριο Ζάννειο

Ένας κύκλος εβδομαδιαίων συναντήσεων, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν και να χορεύουν τα τραγούδια της ορθογραφίας, παίζουν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο και συνεργάζονται με τους πρωταγωνιστές της παράστασης. Στην αρχή του εργαστηρίου απολαμβάνουν επίσης μία ξενάγηση στους χώρους του τυπογραφείου, ώστε να δουν τη διαδικασία εκτύπωσής του και γνωρίζουν την εικονογράφο του βιβλίου με την οποία φτιάχνουν κατασκευές ντεκουπάζ. Το κάθε παιδί  ηχογραφεί το αγαπημένο του τραγούδι στο Studio Vasmaris και όλη η ομάδα παρουσιάζει στο τέλος το δικό της μιούζικαλ με κουστούμια όπως της αρχικής παράστασης στο Κηποθέατρο.

Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνεται το βιβλίο με το CD «Η Κυρία Σιντορέ και Η Μουσική Ορθογραφία», το DVD της παράστασης κι ένα CD με την ηχογράφηση κάθε παιδιού. Επίσης, διανέμεται σε όλους βεβαίωση παρακολούθησης του εργαστηρίου.

Συμμετέχουν παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Το επόμενο εργαστήρι αναμένεται να ξεκινήσει από Σεπτέμβριο. Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στα τηλέφωνα της εταιρείας, ενώ θα κυκλοφορήσει και σχετικό δελτίο τύπου ανακοίνωσης της έναρξής του.