Οι συγγραφείς μας

Ιωάννα Χατζάκη

Η Ιωάννα Χατζάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Δεκέμβριο του 1990. Ζει και εργάζεται στην Ιεράπετρα Κρήτης. Σπούδασε Διοίκηση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Στα 26 της χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει το επάγγελμα που ονειρευόταν, γι’ αυτό τον λόγο σπούδασε βοηθός Βρεφονηπιοκόμων. Στα ιδιαίτερά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται το σχεδίασμα παιδικών σκίτσων, το τραγούδι, το διάβασμα και η ποδηλασία.
 
«Από μικρή είχα μια ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία για τα μικρά παιδιά. Μου άρεσε να τους μαθαίνω πράγματα, να παίζω μαζί τους και να τα κάνω με κάθε τρόπο να χαμογελούν. Με αυτό τον τρόπο ένιωθα γεμάτη και αυτό ήταν που με ώθησε να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο επάγγελμα, καθώς και γιατί δεν ήθελα να χάσω το παιδί που έχω μέσα μου.
Όλα λοιπόν ξεκίνησαν στην αρχή της πανδημίας τον Απρίλιο του 2020. Μέσα από τον αναγκαστικό μας εγκλεισμό, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη για τη συγγραφή ενός παραμυθιού για τους μικρούς μας φιλους, δίνοντάς τους με αυτό τον τρόπο χαμόγελα και χαρά.
Το παραμύθι αυτό περιλαμβάνει ένα ηθικό δίδαγμα για μικρούς και μεγάλους. Γιατί μπορεί να μεγαλώνουμε, αλλά μέσα μας μένουμε πάντα παιδιά!»

 
Ιωάννα Χατζάκη