Λευκώματα Τέχνης

Photograms of a lifetime

Photograms of a lifetime

25.00€
Μη διαθέσιμο
Συγγραφέας: Μαρία Δρακάκη

Φωτογράμματα μιας ζωής…
Το Φωτογραφικό Λεύκωμα της Μαρίας Δρακάκη «Φωτογράμματα μιας ζωής» μας ταξιδεύει σε έναν μικρόκοσμο εμπνευσμένο από τη φύση της Πάρου, τα καλοκαίρια, τις κατοικιές... την ανεμελιά των παιδικών χρόνων.
Τι είναι όμως τα φωτογράμματα;
Τα φωτογράμματα, αποτελούν δημιουργήματα μιας τεχνικής σκοτεινού Θαλάμου, χωρίς τη διαμεσολάβηση φωτογραφικής μηχανής. Είναι τυπώματα μοναδικά, κάτι σαν πολλαπλές εκτυπώσεις της σκιάς του αντικειμένου. Μέσα από τα φωτογράμματα «αντικρίζω» ιβίσκους να χορεύουν, ξύλινα αερόστατα - περιτριγυρισμένα από σπόρους ιπτάμενους. Εκεί, τα μικρότερα αντικείμενα γίνονται σπουδαία και μαζί τους στροβιλίζομαι σαν σε ένα όνειρο... Για μένα συνιστούν μέρος όχι μόνο της καθημερινότητάς μου, καθώς είναι ως φωτογραφήματα μέρος της επαγγελματικής μου ενασχόλησης αλλά και του βαθύτερου γίγνεσθαί μου. Είναι καρπός μιας βαθιάς και συνεχούς πολύχρονης δουλειάς καθώς αποτελούν την ενασχόλησή μου, τα τελευταία 20 χρόνια. Είμαι τόσο ταυτισμένη μαζί τους που φοβάμαι ότι έχω χάσει πλέον την αντικειμενικότητα των έργων μου.
Σας προσκαλώ λοιπόν να ταξιδέψετε, μέσα από το βιβλίο μου - που αποτελεί το αποθησαύριση των έργων αυτών- στον κόσμο τους, να αφεθείτε για λίγο στην ονειρική τους διάσταση και στη φωτοχυσία που αναδύεται μέσα από αυτά…

 

 
Σχήμα : 21x29
Σελίδες : 48
ISBN : 978-618-00-3047-1