Παλαιότερα

Μικροί Επιστήμονες
12 Οκτωβριου 2016

Μικροί Επιστήμονες

Οι εκδόσεις Ίτανος πειραματίζονται σε έναν κύκλο νέων εργαστηρίων παρέα με τη χημικό και συγγραφέα Ειρήνη Μαθιουδάκη και ανακαλύπτουν ότι η επιστήμη είναι μαγεία, ομορφιά, ζωή!
Πώς  μία βαρκούλα επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας; Γιατί το μπουκάλι με το παγωμένο νερό «ιδρώνει» όταν το βγάζουμε από το ψυγείο; Τι μορφή έχει το γενετικό υλικό μιας μπανάνας; Πώς τα φυτά χρησιμοποιούν τον ήλιο για να ζήσουν;
Ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος από παράξενα γεγονότα και υπέροχα φαινόμενα που μας γεμίζουν θαυμασμό και περιέργεια. Ελάτε να τα ανακαλύψουμε παρέα στην όμορφη επιστημονική μας συντροφιά! Μία φορά την εβδομάδα γινόμαστε «μικροί ερευνητές- επιστήμονες» και μαζί γνωρίζουμε τη μαγεία της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας μέσα από απλά και ασφαλή πειράματα της καθημερινής μας ζωής.
Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 90 ευρώ, όπου συμπεριλαμβάνεται η απαραίτητη γραφική ύλη, ολοκληρωμένο πακέτο σημειώσεων που θα δοθεί με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου παράλληλα με το αναμνηστικό πτυχίο και δώρο τη χριστουγεννιάτικη κατασκευή που θα φτιάξουν.
 Έκπτωση 10% στις εξής κατηγορίες:
  • στα δυο αδέλφια
  • στα παιδιά που θα προσκαλέσουν έναν φίλο τους
  • στα παιδιά προηγούμενων εργαστηρίων και
  • στους φίλους της λέσχης ανάγνωσης.
Για ηλικίες από 8 έως 12 ετών.
Υπεύθυνη ομάδας: Ειρήνη Μαθιουδάκη (Χημικός - Συγγραφέας)
Μέγιστος αριθμών συμμετοχών: 15 παιδιά (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Δαργάκη, email: itanos.ekdoseis@gmail.com και
                                                        info@detorakis.gr