Βιβλιοπαρουσιάσεις

Το αδυνάτισμα κι εγώ
18 Νοεμβριου 2015

Το αδυνάτισμα κι εγώ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες η πρώτη παρουσίαση της επιστημονικής μελέτης του Διδάκτορα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κύριου Ιωάννη Τσαγκατάκη, με τίτλο Το Αδυνάτισμα και Εγώ, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου από τις Εκδόσεις Ίτανος και τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ηρακλείου «Αρετούσα».

Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν η συνεργάτιδα της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, κυρία Κατερίνα Ξυδάκη, ο Καθηγητής Χημείας του Παν/μίου Κρήτης, κύριος Απόστολος Ρίζος, ο Γυμναστής του Παν/μίου Κρήτης, κύριος Στέλιος Ζαχαριουδάκης και ο Executive Chef, κύριος Ιωάννης Λάππας, αναλύοντας θεματικές πάνω στην κρητική διατροφή και τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης, στο ιδανικό βάρος για καλή υγεία, στην κίνηση και ποιότητα ζωής και στην κρητική παραδοσιακή κουζίνα, αντίστοιχα.

Μία εξαιρετικά επίκαιρη παρέμβαση έγινε από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Παν/μίου Κρήτης, κύριο Νίκο Τζανάκη, ενώ τη βραδιά έκλεισε με έναν έξοχο και περιεκτικό λόγο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος, δίνοντας στο κοινό εξαίρετες πληροφορίες για τη διατροφή των παλαιότερων Κρητικών. Τον συντονισμό της βραδιάς ανέλαβε η δημοσιογράφος Μαριεύα Καρκανάκη.

Ένα σεβαστό ποσό από τις πωλήσεις του βιβλίου διατέθηκε για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.