Ποιητικές συλλογές

Αντινομίες

Αντινομίες

12.00€
προσθήκη στο καλάθι
Ποιητική συλλογή

Θανάσης Καλύβας
 
Μία συλλογή από 47 ποιήματα, όπου ο στίχος παλεύει σε συνθήκες αντίξοες. Ο λόγος είναι αυστηρός, δεν ενστερνίζεται έννοιες και αξίες που δεν πρεσβεύει η σκέψη και δεν επιβεβαιώνει η ζωή.
Δε γράφτηκε σε "λόγο αόριστο" και γι' αυτό "δεν τυγχάνει της έγκρισης κανενός" κατά τον συγγραφέα. Χρειάστηκε, όπως αναφέρει, "νύχτες πολλές και χρόνια επίσης πολλά μέχρι να φτάσει ως εδώ".
Μία ποιητική συλλογή, όπου παλεύει ο λόγος με την ψυχή. Αναζητά την τελειότητα στο “Ζω” και αντιστέκεται στην υποτίμηση του αξιακού κώδικα. Συνθέτει τη χαρά και τον πόνο, φτιάχνει λέξεις περίτεχνες, με σκοπό να υμνήσουν ή να σωριάσουν κατάχαμα την αγάπη, αγκαλιά με τον έρωτα.
Η γραφή είναι άναρχη, ξεκάθαρη, προσωπική. Μια προφητεία πεντακάθαρη, γραμμένη για να περιγράψει τα της στιγμής, μα, και τα του μέλλοντος δρώμενα, καθώς μέσα από το στίχο η ψυχή βιώνει, προσδοκά και απαιτεί. Λυτρώνεται και γκρεμίζεται. Αναζητά και υπάρχει μέσα από την περιγραφή του απόλυτου.
Στις «Αντινομίες» η διαδρομή είναι μεγάλη. Η γραφή τολμηρή, βαθύτατα ανθρώπινη και γνήσια, καθώς είναι σαν να μας λέει, “Αυτός είμαι, αυτά νιώθω. Θα χαρώ, αν τα δεχτείτε, και θα το αντέξω, αν όχι”. Εγώ σας προσκαλώ.
 
 
”Αν θες να δεις πώς
το γυμνό της ψυχής
δια της γραφής γίνεται τέχνη,
 
Έλα να ποζάρεις!”
Σχήμα : 16,5x24 cm (μαλακό εξώφυλλο)
Σελίδες : 112
ISBN : 978-960-93-9416-1